Automata zsugorfólia - Rem-Trade Kft.
805
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-805,cookies-not-set,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1,qode-theme-ver-1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

AUTOMATA ZSUGORFÓLIA

síkfólia

A PE zsugorfólia alapvető jellemzője, hogy hő hatására mono vagy biaxiális módon zsugorodik. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas több azonos termék nagyobb egységbe foglalására, főként egyedi termékek vagy termékcsoportok összecsomagolására használják. A zsugorítás történhet automata, fél-automata, vagy kézi gépek segítségével is. Rendkívül elterjedt a felhasználása, elsősorban az ásványvíz-, üdítőital-, konzervipar-, energiaital-, stb. gyártó cégek körében. Az így keletkezett zsugorozás védi a terméket a külső behatásoktól, ellenáll a szállítás, raktározás és polcszerviz során felmerülő káros hatásoknak. Jól adalékolható: UV stabil, csúszásgátló, vagy anyagában színezett kivitelben is extrudálható.

A poliétilén speciális tulajdonságainak köszönhetően viszonylag alacsony hőmérséklet alkalmazása mellett is magas zsugorodási értékkel rendelkezik, ennek köszönhetően kifejezetten elterjedt a nagy sebességű csomagoló gépeken. Magas a mechanikai ellenálló képessége, optikai tulajdonságai kimagaslók. A zsugorfóliából készített csomagolás kiválóan alkalmas élelmiszeripari felhasználásra is, íz és szagmentes. Kiválóan nyomtatható, akár nyolc színes, full color nyomat is felvihető rá.
További fontos előnye, hogy szelektív visszagyűjtés után rendkívül jól reciklálható. Megfelelő újrahasznosítás után tulajdonságai szinte teljes egészében megegyeznek az originált anyagból készítettével.